Facebook: Има реална опасност да спрем социалната мрежа за Европа

Две от най-популярните социални мрежи – Facebook и Instagram, са изправени пред сериозната угроза скоро да спрат да функционират на територията на Европа. Това потвърди един от адвокатите на американската компания в документ, изпратен до съда в Дъблин, цитиран от „Свободна Европа“.

В случай, че компанията (Facebook) стане обект на пълно прекратяване на трансфера на данни на потребителите за САЩ, не е ясно как при подобни условия ще продължи да предлага услугите на Facebook и Instagram в Европа“, гласи част от доклада.

Ябълката на раздора може да се окаже едно решение на Европейския съд от юли тази година, когато бе отменено споразумението за трансфер на данни между САЩ и Европа.

Причината е, че европейските правни системи са открили много пробойни в сигурността, касаещи европейски граждани на територията на Щатите.

От Facebook отричат това да е заплаха от тяхна страна, а определиха казуса, като „отражение на реалността“. Социалната мрежа изпълнява дейността си въз основа на подобни споразумения, за да може безпроблемно да трансферира данни между различните държави.

The post Facebook: Има реална опасност да спрем социалната мрежа за Европа appeared first on Начало.

0
0