Южна Корея преустанови полети с Boeing 737 NG

0

0

Проверка на 42 машини от модел Boeing 737 NG е установила, че в корпуса на 9 от тях има пукнатини. От тях 5 самолета се експлоатират от Korean Air Lines.

По-рано през този месец Федералното авиационно управление на САЩ е наредило на авиокомпаниите, които ползват този тип самолети да ги проверят за наличие на проблеми в конструкцията.

На 11 октомври т.г. Boeing съобщиха, че проверяващите са установили опасни пукнатини в 38 от проверени общо в целия свят 810 машини от типа Boeing 737 NG. В повечето случаи те се намират между корпуса на самолета и крилото. Те ще бъдат ремонтирани.

Моделът Boeing 737 Next Generation е трето поколение самолет от модела 737 и предшества MAX 737, който по известни причини е спрян от полет в редица в почти всички държави по света.

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings понижи рейтинга на Boeing Co – от „стабилен” на „негативен”, след съобщението, че самолетният производител е въвел в заблуждение Федералното авиационно управление на САЩ по програмата за сигурност на модел 737 MAX.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0