Тръмп непреклонен: С или без ваксина, САЩ отваря

САЩ отваря “с или без ваксина срещу COVID-19. Това категорично заяви държавният глава Доналд Тръмп, с което даде поредната си заявка за отпушване на икономиката в страната. Президентът изрази надеждата си, че ваксина срещу инфекцията ще има до края на тази година.

Американците обаче трябва да се върнат към нормалния начин на живот, смята категорично Тръмп, независимо дали съществува ваксина срещу коронавирус или не. Страната търпи невиждана до този момент икономическа криза, която е в пъти по-критична от тази по време на Голямата депресия. Над 30 милиона американци са оставени без препитание, а напрежението ескалира и до избухване на протести.

“Не искам хората да си мислят, че всичко зависи от ваксината. С или без нея, ние се връщаме. Започваме процеса. Много са случаите на инфекции – вирус или някакъв грип, за който няма ваксина. Бориш се, отвръщаш на удара. За някои неща никога не е имало ваксина и те изчезват”, обясни Тръмп.

Президентът се надява училищата в страната да отворят до есента. Категорично против това намерение се обяви д-р Антони Фаучи, който в началото на тази седмица се появи в градината в Белия дом с предпазна маска. Д-р Фаучи е част от националния щаб за борба с инфекцията и заяви напълно еднозначно – отваряне на училища ще е твърде рискована и голяма крачка.

Източник: frognews.bg

The post Тръмп непреклонен: С или без ваксина, САЩ отваря appeared first on Начало.

0
0