Сърбия отвори ски курортите си

Сърбия е една от малкото европейски страни, отворили своите ски курорти въпреки пандемията от коронавирус, но властите внимателно прилагат предпазни мерки срещу вируса, от който се заразяват няколко хиляди души на ден, предава Ройтерс.

С 35 километра ски писти и 25 лифта курортът Копаоник на границата с Косово е най-големият ски център в страната. „Хората не трябва да се страхуват, ски спортът е един от най-безопасните спортове. Скиорите носят ръкавици, маски или шалове и очила“, казва Филип Филипович, ски инструктор в Копаоник.

Все по-голям брой скиори се стичат в курорта след началото на училищната ваканция миналата седмица. Въведени са нови мерки, според които ресторантите и кафенетата на хотелите обслужват само гостите на хотела, информира БТВ. Освен това е ограничен броят на хората, посещаващи спа центровете.

Скиорите все пак могат да си купуват кафе, чай и греяно вино и да ги пият в движение. „Ако спазваме мерките, можем да се надяваме на добър сезон. Очакваме да видим повече гости в планините в Сърбия, след като много хора, обикновено ходещи на ски в чужбина, ще останат в страната“, казва Деян Чика, ръководител на държавната компания, управляваща ски курортите в страната.

Днес Сърбия съобщи за 3685 заразени с коронавирус през последното денонощие и 47 смъртни случая. От началото на епидемията в страната са се заразили около 300 000 души, включително над 3000 медицински сестри и лекари, и са починали 2733. Болниците работят с пълен капацитет.Труд

The post Сърбия отвори ски курортите си appeared first on Начало.

0
0