Проф. Балтов съветва: Избягвайте твърд алкохол след ваксинация с препарата на Астра Зенека

Твърдият алкохол и тежките физически упражнения трябва да се избягват от хората, които са се ваксинирали с препарата на Астра Зенека. Това заяви в сутрешния блок на БТВ директорът на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов. Той припомни, че един от често срещуните странични ефекти е вдигане на температура до 24 часа след поставянето на иглата.

Според него няма хаос при масовата ваксинация, а самата инжекция отнема 5 минути.

„Не мисля, че има риск от хаос на опашките. Хората не бяха нетърпеливи, а по-скоро искаха повече информация“, каза още шефът на „Пирогов“.

„Относно това дали бременни и кърмачки трябва да се ваксинират – винаги казвам, че най-добре е да се свържат със специалист по акушерство и гинекология, защото те са запознати със спецификите. Аз бях изненадан от становището на нашата АГ организация, които казаха, че едва ли не 6 месеца преди забременяване не трябва да се ваксинира. Това е едва ли не презастраховане. Вероятно изчакват да излязат нови резултати и тогава вероятно ще преосмислят становището си“.

The post Проф. Балтов съветва: Избягвайте твърд алкохол след ваксинация с препарата на Астра Зенека appeared first on Начало.

0
0