Провинция ще кани годишно по 10 000 мигранти

0

0

Канадската провинция Ню Брунсуик прие програма за увеличаване на населението си със 10 000 души годишно. През следващите 3 години в тази част на страната ще могат да се заселят стотици хиляди имигранти. Идеята е на Прогресивно-консервативната партия. Първоначалната ѝ цел беше да кани по 10 000 мигранти всяка година до 2027-а, но срокът беше намален.

„По време на наскоро провелите се избори беше интересно да се наблюдава как двете най-големи партии се надпреварваха една друга да спечелят повече гласове, увеличавайки броя на мигрантите, които ще могат а се заселят в Ню Брунсуик“, казва икономистът Ричард Сейлант.

Развитието на икономиката е един от факторите за въвеждането на програмата. Друг е развитието на града като университетски център, което да привлече повече младежи. Също така много от бъдещите висшисти ще могат да се реализират на място, тъй като по предварителни данни в следващите 10 години ще останат вакантни близо 120 000 позиции. Ниският процент на раждаемост, стремителният ръст на пенсионерите и миграцията на младежите към други региони на Канада създават дефицит на пазара на труда.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0