Обединеното кралство с жестока секира за визите на българите

Великобритания удари България с жестока секира за визите, турците ще плащат с 55 паунда по-малко за виза за работа във Великобритания от българите.

Българите, румънците, естонците, литовците и словенците ще плащаме по-скъпи визи за Острова, отколкото останалите народи. В опит да се справи с последствията от Брекзит, правителството на Обединеното кралство увеличи до 30 000 броя на визите, които ще издава на сезонни земеделски работници.

Визите обаче са по-скъпи за нас отколкото за останалите граждани на ЕС, пише Emerging Europe.Правителството на Обединеното кралство удължи за допълнителна година пилотната програма за сезонни работници, стартирана за първи път през 2019 г.

Разширява се и програмата, като 30 000 визи трябва да бъдат предоставени на тези, които искат да дойдат и работят във ферми във Великобритания за период до шест месеца през 2021 г.

Правителството коментира, че тези работници ще играят жизненоважна роля в подпомагането на производителите да събират и пакетират продукцията си, като същевременно намаляват зависимостта си от мигрантския труд, докато страната свиква с болезненото си излизане от ЕС.

The post Обединеното кралство с жестока секира за визите на българите appeared first on Начало.

0
0