НФСБ и родолюбиви българи почетоха великия писател и патриот акад. Николай Хайтов

0

0

Активисти на партия „Национален фронт за спасение на България“ и родолюбиви българи почетоха днес в Борисовата градина в София паметта на големия писател и патриот акад. Николай Хайтов. Днес се навършват 17 години от кончината му. Пред паметника на Хайтов бяха и зам.-председателите на НФСБ – народният представител Борис Ячев и директорът на   СКАТ Данчо Хаджиев, както и зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова.

Писателката Елена Алекова припомни важни моменти от живота и творчеството на Николай Хайтов. Сред тях любопитен детайл бе признанието на самия Хайтов, че съжалява за това, че независимо от дългата изследователска дейност, не е написал книга за Васил Левски.

„В тази дигитална ера имахме привилегията да се насладим на аналоговия Николай Хайтов – да го чуем, да го видим – такъв, какъвто е“, подчерта пред дошлите пред паметника на писателя Данчо Хаджиев.

Синът на Николай Хайтов – Здравец Хайтов разказа, че през 2019 година, когато се навършват 100 години от рождението на големия писател и патриот, има поредица от събития, свързани с живота и работата му. 

 

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0