Министър Николова разговаря с председателя на Българската национална общност в Хърватия Рашко Иванов

0

0

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се срещна с председателя на Българската национална общност в Хърватия г-н Рашко Иванов. Разговорът бе проведен в хърватската столица Загреб, където българският министър е на работно посещение.

Министър Николова изказа подкрепата на българската държава за съхраняване и развитие на идентичността на българската национална общност в Хърватия. И уточни, че от особено значение са програмите в областта на културата, езика, вероизповеданието и образованието на майчин език.

Г-н Иванов заяви, че е необходима по-агресивна кампания за популяризиране на България в Хърватия, както и да се рекламираме като дестинация за четири сезона. Повече от 10 години той е издател на списанието за българи в Хърватия „Родна реч“, в което има специална рубрика “Открийте красотата на България”.

От своя страна вицепремиерът пое ангажимент Министерството на туризма да изпраща снимки и текстове, които да бъдат публикувани в списанието, така че повече наши сънародници да научават за възможностите за туризъм, които предлага нашата страна.

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0