КАТ дебне за пияни и агресивни шофьори, засилен контрол по пътищата

Повече патрули по пътищата днес и в последния празничен ден – неделя. Това обещаха по време на брифинг от „Пътна полиция”. МВР излезе и с призив – тези, които ще използват фойерверки и пиратки, да бъдат особено внимателни.

В последния работен ден преди Нова година движението по пътищата на страната е спокойно. Очаква се обаче засилване на трафика в следобедните часове днес. Съветите на органите на реда са шофьорите да карат внимателно, предвид мократа пътна настилка.

На терен ще бъдат разположени всички камери, които следят за превишена скорост. Полицията продължава да съблюдава и за водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.

„Към момента на изходите на София и по основните пътни артерии не се наблюдава натоварване на движението. Въпреки това, е създадена организация за засилено полицейско присъствие. Усилията са насочени към подпомагане нормалното придвижване на гражданите и безопасността на движение”, обяви Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция”.

Той допълни, че е завишен контролът по отношение спазването на ограниченията за скоростта. Ще се следи и за агресивни водачи.

„След нормализиране на трафика, нашите сили се пренасочват в рамките на населените места. Ще се следи за нарушения, свързани с употребата на алкохол и наркотици и за неправоспособни шофьори”, поясни Близнаков.

По Коледните празници не е имало инциденти с пиротехнически изделия, информират от полицията. В сряда обаче е пострадало дете, което е поставило пиратки в бутилка. До момента са извършени над 3 100 проверки срещу нерегламентирана продажба на пиротехника. Установени са седем нарушения, пише труд.

От полицията коментираха и вчерашната катастрофа на АМ „Тракия“, като обясниха, че причината за нея е била водач, който се е движел с автомобила си в насрещното. При инцидента има един загинал.

The post КАТ дебне за пияни и агресивни шофьори, засилен контрол по пътищата appeared first on Начало.

0
0