Жандармерията залови двама с 16 килограма марихуана край Созопол

0

0

Двама мъже на 27 и 36 години от Бургас са задържани за притежание на близо 16 килограма марихуана. Арестът е в резултат на съвместните действие на служители от бургаската жандармерия, отдел „Криминална полиция“ и РУ-Созопол.

На 29 септември около 19,00 часа в района на разклона за созополските села Зидарово и Присад служители от бургаската жандармерия спрели за проверка „Деу Ланос“. Зад волана му седял 36-годишният мъж от, а на предната седалка до него – криминално проявеният 27-годишен.

След кратко разменяне на думи между полицаите и водача униформените поискали да инспектират багажника. Там те открили два чувала с тревна маса и множество съцветия с тегло от около 5 кг. Водачът на автомобила е тестван за употреба на наркотични или упойващи вещества – резултатът бил положителен за канабис. Бургазлията отказал категорично да даде кръв и урина за химичен анализ.

В същото време сформираният екип от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас и РУ-Созопол извършили претърсване на двуетажна къща в село Извор, която е собственост на 36-годишния мъж. В таванското помещение те открили и иззели още 1 кг канабис.

При последващи полицейски действия в гориста местност в землището между селата Димчево и Присад са открити близо десет конопени растения, окачени по околните дървета с цел изсушаване. Общото тегло на откритите растения е около 10 кг.

Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0