Експеримент: Отварят паркове и градинки, но вижте какви са условията

Всеки градоначалник ще решава сам какъв да бъде реда в местните паркове, но няма да може да се разхождат родители с гимназисти

В неделя ще се проведе учение или експеримент, в което ще се създаде организация за посещение на парка и ще се извърши наблюдение дали това ще се спазва. Тази сутрин прочетох, че в Австралия плажовете отново са забранени, защото се оказва, че мерките за дистанция се спазват известно време и след това започват нарушенията. Това обяви шефът на Щаба за борба с коронавируса генерал Венцислав Мутафчийски.

Искрено се надяваме, че нашите съграждани и сънародници ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да могат да се разхождат в парка с малки деца. За годините на децата не мога да отговоря. предполагам, че не ме питате за гимназисти, които ще се разхождат с родителите си. Нашата препоръка е граданочалниците на всеки град сами да определят реда за посещение на парковете„, каза още той. По повод напускащите столицата отново хиляди софиянци, ген. Мутафчийски заяви, че тези процеси се следят от МВР и те ще докладват на правителството. „Ние от щаба само следим епидемията и отчитаме случаите и лечението“, уточни той.

От няколко дни премиерът Бойко Борисов дава знаци, че забраната за разходки в паркове и градинки може да бъде смекчена и заяви, че това ще се реши в неделя. Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че в неделя един парк ще бъде отворен експериментално, а общината ще предложи да се създаде определена организация – само в определени часове и при еднопосочно движение да се разрешат разходките на родители с малки деца. Тя уточни, че решението дали парковете да отворят ще зависи от препоръката на Националния оперативен щаб.

The post Експеримент: Отварят паркове и градинки, но вижте какви са условията appeared first on Начало.

0
0