Благоевградския многомандатен избирателен район МИР ще излъчи 11 народни представители

0

0

Централната избирателна комисия определи броя на мандатите за всеки многомандатен изборен район за парламентарния вот на 4 април.

Разпределението е въз основа на единна норма на представителство за цялата страна в зависимост от броя на населението по данни, предоставени от Националния статистически институт за преброяването на населението от 1 февруари 2011 г., уточнява „24 часа“.

Така най-малко народни представители – по 4 ще излъчат многомандатните изборни райони Видин, Габрово, Кюстендил, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Ямбол. По петима народни представители ще имат Кърджали, Ловеч и Монтана, а по 6 – Враца, Добрич, Сливен и Шумен. По осем народни представители ще излъчат следните МИР – Великотърновски, Русенски, Хасковски и Софийски, а по 9 – Пазарджишки и Плевенски. МИР-овете с 11 мандата са Благоевградски, Пловдив, Пловдивски и Старозагорски, а с 12 само 24-и в София.

Най-много народни представители ще бъдат избрани от Бургаски и 25 МИР в София – по 14, Варненски – 15 и 23-и МИР в София – 16.

0
0