Ангелов: Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март

Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март по настоящата ми заповед, увери здравният министър Костадин Ангелов пред журналисти, след като провери как работят мобилните екипи за ваксиниране.

За момента промяна в намеренията за отваряне на ресторантите няма, обещава той.

 

Що се отнася до ваксинацията, според Ангелов няма хаос, а има наплив от желаещи за ваксиниране, на който трябва да се отговори.

 

„Доволен съм, че ваксинацията върви с темпове, които ни харесват, въпреки някои организационни проблеми. Цяла вечер сме пренасочвали дози към София, обясни още министърът. Всички заместник-министри са в страната, за да организират процеса. Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на псевдоавторитети, които разпространяват лъжи“, обясни министърът.

 

Ангелов прогнозира, че ако темпът на желаещи се запази, България ще се справи с постигането на колективен имунитет до края на лятото.

 

„Дори се опитваме да изтеглим доставката на ваксини от „АстраЗенека“ дни по-рано“, добави министърът.

 

Разбира се, както традицията повелява, обиколката се осъществи с джипа на премиера Борисов.

 

Пред журналистите министър-председателят също заяви, че се надява на 1 март, както по-рано бе поет ангажимент, ресторантите да могат да отворят отново.

 

„Ние никого не задължаваме да ходи на ресторант, разчитаме, че хората са информирани и могат да вземат решения“, коментира Борисов.

 

По думите му у нас се ваксинирало ударно. Освен Астра Зенека, щели да дойдат и ваксините Пфайзер. Като виден специалист по превозните средства, Борисов заяви, че се водят разговори вместо с тирове, да докарат ваксините със самолети.

 

Според премиера масово хората искали да се ваксинират. По думите му единственият начин да спрем вълната е да се ваксинираме. В сравнение с цяла Европа, България се справяла много добре с пандемията, смята Борисов.

Източник: frognews.bg

The post Ангелов: Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март appeared first on Начало.

0
0