Как да изберем най-добрите маратонки за детето?

Купуваме маратонки

obuwki

Всички деца обичат да скачат, да тичат, да карат колело, да играят, докато се разхождат навън. И те правят това почти нонстоп. Нашата задача е да им се предоставим най-комфортните условия за игра. И затова, наред с другите неща, трябва да се погрижим и за удобни обувки – детските маратонки.

Ето няколко основни препоръки при избора на маратонки:

  1. Детските маратонки трябва да бъдат леки. Задната част трябва да бъде гъвкава и мека, а  горния ръб на петата – мека. Шевовете трябва да са чисти и надеждни.
  2. Вдлъбината, която се появява при натискане на стъпалото, трябва бързо да изчезва – това е знак на добра еластичност.obuvka-1
  3. Детските маратонки с връзки са за предпочитане пред тези с лепки, тъй като по-добре фиксират и държат крака. Но маратонките с лепки са по-удобни и ако не се носят постоянно, можете да закупите и такива.
  4. Стелката на детските маратонки трябва да е ортопедична – това е малката издатина в средата на стъпалото на стелката. Също така трябва да може да се изважда. Между другото, относно ортопедичната стелка, ако детето има някакви аномалии на стъпалото се консултирайте с лекар – ортопед – в някои случаи тя е противопоказана.
  5. Децата обути в маратонки трябва да могат да се изправят на пръсти, което означава, че подметката може да се огъва.
  6. Избирайте правилния размер детски маратонки. Те трябва да са достатъчно широки и да имат резерв 0,5-1 см. Не забравяйте, че в жегата крачетата се подуват, така че не забравяйте за резервата. По-добре да пробвате обувките в следобедните часове – в този период краката са отпочинали и имат необходимата форма, за да се определи размера.

Сега има много модели на маратонки за всички спортове. Но както вече споменахме, всички деца постоянно скачат, тичат и катерят. Ето защо, екипът на онлайн магазин Касида, Ви препоръчва, при избора на детски маратонки, да вземете универсални модели, с достатъчно фиксиране на стъпалото, с оребрена подметка, мек свод и не твърде високи.

Comments are closed.