Jul 17

Как момчетата заключват телата си

Заключват ли момчетата телата си?
Защо?
Забелязали ли сте как момчетата започват да заключват чувствата си, когато стигнат училищна възраст?

boy-1Малките момченца са изпълнени с чувства и енергия. Но в джунглата на училищния двор те скоро започват да се срамуват от полезни и здравословни емоции, като тъга, стpax или нежност. За да успее да се справи, момченцето вкоравява чувствата си и напряга тялото си. Ако  докоснете раменете на някое десетгодишно момче, често ще откриете, че мускулите му са твърди като камък от напрежение.

И един ден връхлита пубертетът. В заключеното тяло една част внезапно избухва за живот- като минзухар, пробиващ през замръзналата земя! Момчето изведнъж открива някакво прекрасно чувство на жизненост, на пробуждане, концентрирано изцяло на едно място! Не е  чудно, че скоро то започва да свързва всяко свое чувство  на близост (и цялото си усещане за живот и щастие) с дейността на пениса си.

boy-2Момчетата искат да се чувстват живи в телата си .Затова харесват музика със силно подчертан ритъм, обичат активността, високите скорости и опасностите. Те истиктивно усещат, че това може да им помогне да стигнат до мъжествеността. Момче, което се радва на тялото си и може да прегръща майка си, баща си и сестрите си, често има много начини да се чувства добре-като танцува, барабани или се занимава със спорт заради тръпката от самата игра. За тези момчета сексът няма такава голяма тежест – той е по-скоро удоволствие, отколкото фикс-идея.