Nov 25

Детски апрески – отлична защита от киша и студ

Най-подходящите дестки обувки за зимата са детските апрески.

Детски апрески

Детски апрески

Децата много обичат да скачат и играят в снега и локвите. Обикновено краката на детето се намокрят или изпотяват, което често води до появата на настинка. Рискът от остри инфекции и заболявания може да се ограничи ако се закупят т.н. детски апрески, коитопредлагат активна защита на краката на детето Ви. Апреските са водоустойчиви, отстраняват потта от вътре и поглъщат неприятните аромати.

За да изберете най-подходящите Детски Апрески, се консултирайте с професионалистите в бранша – магазин за детски и бебешки стоки КАСИДА. Ние можем да Ви предложим най-добрите цени за апрески!

Ето и част от тяхното мнение за избора на детски обувки за зимата:

Детската апреска е зимна обувка, която съчетава по уникален начин лекота, ергономичност и защита на детското краче. Самата обувка е водонепромокаема, защото порите на плата, който се използва са на принципа на мембраната – пропускат само в едната посока. Те са многократно по-малки от капчица вода, и влагата не може да премине през защитния слоя. От друга страна потта през време на активно или пасивно натоварване се преобразува в пара, която се изпарява през гореспоменатия мембранен плат, като същевременно се предотвратява натрупването на големи количества влага във вътрешността на детската обувка и се предотвратява преохлаждането или прегряванетона детското краче.

Детски апрески от Касида – отлична защита от киша и студ

Nov 19

Избрахте ли вече зимни обувки за детето си?

Как да изберем зимни обувки за детето си. Съветват експерти!

Детски Зимни Обувки

Детски Зимни Обувки

След бурната подготовка за началото на учебната година не трябва да се отпускате, тъй като зимата вече дойде, макар че ни бяха подарени няколко топли месеца. Правилното обличане и обуване на детето за предстоящото студено време не е лесна задача. Необходимо е всичко да не е само красиво, но и удобно.

За това как да изберете детски зимни обувки, съветват експертите от онлайн магазин Касида.

За българската зима най-подходящия модел е изработен от естествена кожа, набук, филц, велур obuvki-2и за предпочитане от натурална кожа. Определянето на “естествената кожа” е лесно: необходимо е да я докоснете с ръка.  За разлика от изкуствената кожа, след известно време тя ще загрее ръката ви. Кожените обувки абсорбират водата, а по тези от изкуствена кожа, водата се стича. Разграничаването на естествената от изкуствената кожа може да бъде в оттенъците –естествената кожа не блести.

Предимствата на обувки, изработени от естествени материали

obuvki-3Добре се лягат по формата на крака на детето достатъчно топла е, удобна за ходене. Животът на обувките , изработени от естествени материали е значително по-дълъг в сравнение с продуктите, произведени от изкуствена кожа и можете да ги защитите с водоотблъскващи спрейове.

Интересен факт:  На ден детето прави от 18 до 20 000 стъпки, възрастните – два пъти по-малко.

На всички са известни най-важните изисквания към  зимните обувки, но нека се опитаме да ги припомним отново:

Първо обувките трябва да са удобни и топли.

Зимните обувки трябва да съответства на формата и размера на краката. Не купувайте обувки за израастване или “стискащи”!

През зимата е важно да може да сесложат по-дебели и топли чорапи, ако е необходимо.

obuvki-4Обувките се мерят, когато детето е в изправено състояние. Нека детето ви потича с тях, така че да видите веднага удобни ли са или не.

Избирайте обувки с гъвкава и нехлъзгаща се подметка – основното предимство на зимните обувки.

Внимателно опипайте вътрешната част на обувките. Не трябва да има груби шевове и неравности.

Обувките трябва да бъдат удобни за употреба. Заради това определено трябва да се обърне внимание на наличието на каишки, ципове и връзки. Те ще ви помогнат да сложите с лекота обувката на крака, както и ще  опростят процеса на обуване на детето.

Като се имат предвид всички тези важни фактори, онлайн магазин Касида Ви предлага новата си  зимна колекция за деца, с която след като се запознаете, ще можете да изберете една наистина висококачествена обувка за вашето дете.

Основното нещо е да не стискат, висококачествени обувки са  залог за комфорт и здраве.

Също така, не забравяйте, че зимните ботушки задължително трябва да се харесват на малкия собственик, тогава той ще ги носи с радост и ще се радва на разходките.

Приятно пазаруване!

Oct 24

КАК ПРАВИЛНО ДА ИЗБЕРЕМ ОРТОПЕДИЧНИ ОБУВКИ ЗА ДЕТЕТО СИ?

касида-1Човешкият крак има уникална конструкция, благодарение на която хората, за разлика от животните, са в състояние да ходят прави.  Благодарение на уникалната структура на стъпалото, натоварването, което изпитва тялото по време на ходене, бягане, скачане и други физически упражнения е равномерно разпределени по цялата дължина на крака.

kasida-2Нарушения в развитието на стъпалото не само води до плоскостъпие – уплътняване на сводовете на краката – но също така може да провокира заболявания на опорно-двигателния апарат, невралгии, ставни заболявания и сърдечно-съдови заболявания.

По-голямата част от бебетата се раждат със здрави крака, но към 6-7-ата година – възрастта, когато при децата се затварят всички точки на втвърдяване – придобито  плоско стъпало се намира в около  40% от децата. Основната причина - грешен избор на детски обувки.

Какво е това ортопедична обувка?

За да се формира детското стъпало правилно и да не се деформира, е необходимо да се изберат “правилните” обувки. Най-добрият избор за деца на 6-7 години са ортопедичните обувки.

kasida-3Много възрастни погрешно смятат, че ортопедичните обувки са един вид „лекарство”, което трябва да се използва в присъствието на тежка патология. Всъщност, детските обувки масово са ортопедични, за да се вземе превантивната  мярка, като се имат предвид структурните характеристики на краката на детето и неговото развитие. Ортопедичните обувки главно са предназначени за да се предотврати развитието на различни разстройства, и за насърчаване на правилното образуване на стъпалото.

Вече деформариният крак е невъзможно да се коригира с ортопедични обувки. Това изисква специални медицински стелки за обувки, които се правят в ортопедични центрове с оглед на личностната на анатомията на крака.

kasida-4Основни изисквания към ортопедични обувки

При  избора на ортопедични обувки, трябва да се обърне внимание на следните точки:

Размер. Обувките трябва да са точни по размер, да не са малки и да притискат крака, и да не са твърде големи и свободни.

Бомбе. Бомбето на ортопедични обувки трябва да е широко, просторно и заоблено, за да не притиска пръстите. Децата са несигурни и често се спъват. За да не наранят пръстите или петите си, обувките трябва да бъдат затворени.

kasida-5Подметка. Ортопедичните обувки трябва да бъдат здрави, леки, гъвкави и да не се хлъзгат. Твърдите обувки причиняват навяхвания на сухожилията и ставите на ходилото. В същото време, обувките, които са прекалено стегнати могат да доведат до плоски стъпала.

Стелка за поддръжка на свода. Едно от основните предимства на ортопедичните обувки е, че имат ортопедична стелка, която осигурява анатомично правилната извивка на ходилото. В анатомичните обувки стелката осигурява еднакво натоварване на мускулите на крака, като по този начин се възпрепятства неговото деформиране.

Материал. Специално изискване при производството на ортопедични обувки е материала. За тази цел, висококачествените естествени материали са кожата и текстила. Те са гъвкави и прилягат по формата на краката, дишащи са и предпазват от влага. Обувки, състоящи се изцяло от синтетични материали за деца не са най-добрият избор. Ако трябва да изберете обувки, kasida-6изработени от изкуствена кожа, дори и стелката и подплата трябва да бъдат от естествен материал (кожа, памучен плат, трикотаж).

Какво да търсите при избора на ортопедични обувки за децата си?

 Съветите на специалистите от детски магазин Касида: 

1. Купувайте обувки на добре известни и големи производители (Primigi, Колев и Колев, Бефадо и Petit Shoes), които представят стандарти за обувките, здравни препоръки, използват сертифицирани материали, които отговарят на хигиенните изисквания.

kasida-72. Купувайте обувки в специализирани магазини, където има консултанти, които ще проучат крака на детето и ще ви помогнат да изберете най-подходящия модел.

3. За всеки сезон детето трябва да има поне два чифта обувки. Крачетата се изпотяват, така че обувките трябва да имат време да изсъхнат добре.

4. Не се препоръчва да се износват обувки от другите деца.

5. Вътрешността на обувката не трябва да съдържа груби шевове и гънки.

6. Постоянно преглеждайте краката на децата след разходка. Ако върху кожата се е отпечатал релефа на чорапите или вътрешните шевове на обувката  е време да се купят нови обувки.

Apr 06

Бебетата са си Бебета

babyБебетата са си бебета. Не ги интересува дали са момчета, или момичета и не би трябвало да интересува и нас. Бебетата обичат да ги гушкат, да си играят с тях, да ги гъделичкат и да ги разсмиват, обичат да изследват и да бъдат подхвърляни и въртяни. Характерите им са много различни. С някои е лесно – те са тихи, спокойни и спят часове наред. Други са шумни и винаги будни, искат около тях постоянно да се случва нещо. Трети са тревожни и раздразнителни, имат нужда непрекъснато да им показваме, че сме до тях и ги обичаме.

Това, от което бебетата и малчуганите най-много се нуждаят, е да си изградят специална връзка с поне един човек. Обикновено този човек е майка им. Донякъде защото е най-мотивирана и има най-голямо желание за това, донякъде защото тя е тази, която осигурява млякото, и донякъде защото е склонна да бъде нежна и успокояваща в подхода си. Майката обикновено е в състояние най-добре да осигури онова, от което се нуждае едно бебе. Нейните хормони (особено пролактинът, който се отделя в кръвта й при кърмене) я настройват да желае да бъде с детето си и да му отдава цялото си внимание.

С изключение на кърменето, татковците също могат да дават на бебето всичко, от което то се нуждае, но го правят по различен начин. Изследванията сочат, че (татковците са по-буйни в игрите, обичат да възбуждат децата, докато майките обичат да ги успокояват. (Макар че ако бащите натрупат толкова недоспиване, колкото понякога се случва на майките, и те биха успокоявали децата!)

Разликите между половете започват да се забелязват

baby-2Някои разлики между момчетата и момичетата ще започват да се проявяват рано. Бебетата момчета не реагират толкова силно на лица. Бебетата момичета имат много по-развито осезание. Момчетата растат и са по-силни, но пък понасят по-тежко раздяла с майка си. След като проходят, момчетата започват да се движат повече и в по-голям периметър. Те повече от момиченцата обичат да пипат предмети и да манипулират с тях, строят високи сгради от кубчета, докато момичетата предпочитат ниско етажните постройки. В предучилищна възраст момчетата са склонни да игнорират новото дете в групата, докато момичетата го забелязват и се сприятеляват с него.

И за съжаление, възрастните са склонни да се отнасят с момчетата по-строго. Изследванията показват, че родителите гушкат малките момиченца повече, дори още като новородени. А майките на момченца са склонни да ги удрят по-силно и по-често, отколкото момиченцата.

Ако майката е тази, която гледа детето, то ще вижда в нея първия модел на близост и любов. След възраст на прохождането, ако тя поставя ограничения твърдо, но без да го удря или засрамва, той ще приеме това с лекота и между другото. Защото знае, че има специално място в съцето й.

Apr 03

Детски и бебешки стоки Brevi ( Бреви )

Защо да изберем детски и бебешки Brevi  стоки brevi?

Италианската компания Бебешки колички Brevi заема лидерска позиция в производството на качествени, безопасни и практически стоки за деца. Още през 1953 година компанията помага на родителите да създадат условия, в които детето да се чувства комфортно, безопасно и уютно. Повече от половин столетие компанията създава все по-ярки и красиви стоки за деца, като подарява на клиентите си все по-нова и нова продукция.

brevi2В компанията Brevi работят висококласифицирани специалисти, които отлично знаят какви вещи трябва да заобикалят новороденото и с това печелят уважението на хилядите родители, обърнали се към компанията. Всички Европейски стандарти и норми на безопасност са издържани максимално в продукцията на Brevi. Това, което отличава компанията от повечето производители на детски консумативи са нетоксичните материали, които изпозлва. А моделите се характеризират с комфорт и надежност.

В наши дни Brevi e сертифицрана по всички европейски стандарти за безопасност, а те са: отсъствие на остри ъгли, нетоксичност, безопасно вътрешно пространство, ергономичност на дизайна и безопасни системи на регулиране и заключващите се механизми.

За да пусне модел в серийно производство, върху него се извършват редица изпитания за съпротивление, издържливост и устойчивост. Тестовете гарантират качество на продукцията излязла с марката Brevi.

За времето на своето съществуване компанията е успяла да обхване целия спектър на детската продукция, която позволява да се подсигури детето с всичко необходимо за неговото развитие. Продукцията на компанията Brevi се състои в детски колички, легла – манеж, столчета за хранене, проходилки, детска мебел, плюшени играчки, ванички и всичко необходимо за къпането.

Асортимента на продукцията постоянно се разширява, благодарение на висококвалифицираните специлисти, които работят неуморно над това да внедрят нови технологии в производството. Благодарение на сплотения екип, постоянния кнтрол на качеството, иновационния подход, компанията Brevi заема лидерски позиции на пазара за детски стоки. Цялата компания се труди за благото на родителите и техните деца.

Continue reading

Jul 17

Как момчетата заключват телата си

Заключват ли момчетата телата си?
Защо?
Забелязали ли сте как момчетата започват да заключват чувствата си, когато стигнат училищна възраст?

boy-1Малките момченца са изпълнени с чувства и енергия. Но в джунглата на училищния двор те скоро започват да се срамуват от полезни и здравословни емоции, като тъга, стpax или нежност. За да успее да се справи, момченцето вкоравява чувствата си и напряга тялото си. Ако  докоснете раменете на някое десетгодишно момче, често ще откриете, че мускулите му са твърди като камък от напрежение.

И един ден връхлита пубертетът. В заключеното тяло една част внезапно избухва за живот- като минзухар, пробиващ през замръзналата земя! Момчето изведнъж открива някакво прекрасно чувство на жизненост, на пробуждане, концентрирано изцяло на едно място! Не е  чудно, че скоро то започва да свързва всяко свое чувство  на близост (и цялото си усещане за живот и щастие) с дейността на пениса си.

boy-2Момчетата искат да се чувстват живи в телата си .Затова харесват музика със силно подчертан ритъм, обичат активността, високите скорости и опасностите. Те истиктивно усещат, че това може да им помогне да стигнат до мъжествеността. Момче, което се радва на тялото си и може да прегръща майка си, баща си и сестрите си, често има много начини да се чувства добре-като танцува, барабани или се занимава със спорт заради тръпката от самата игра. За тези момчета сексът няма такава голяма тежест – той е по-скоро удоволствие, отколкото фикс-идея.

Jul 05

Какво могат бащите

fathersКогато дъщеря ми се роди по спешност с цезаро- во сечение, наблюдавах със страх и радост, след това я грабнах и не се отделих от нея. Така се бяхме разбрали с Шарън – никой друг няма да взема това бебе!

Докато Шарън се възстановяваше от операцията през следващите няколко дни, аз спях в носилка на пода на болничната й стая с бебето, сгушено до мен, и често предизвиквахме стреснатите писъци на някоя застъпила на смяна сестра, която влизаше в стаята в 2 часа сутрин­та. Понякога сестрите дискретно придърпваха Шарън настрана и я питаха дали иска това, а тя се усмихваше и отговаряше: „Разбира се!”

Борбата да бъдеш баща

Така горе-долу стоят нещата за татковците в наши дни – трябва да се бориш за правото да бъдеш татко. Ся­каш целият свят не иска да бъдеш родител. Предпочита да стоиш до късно в офиса. Някой друг ще учи децата ти да ритат топка, да свирят на пиано и да вярват в себе си. А ти трябва само да бъдеш така добър да плащаш сметките.

За щастие, бащите се борят, за да си възвърнат мяс­тото в семейния живот, а там ги чакат с отворени обятия. В края на краищата бащинството няма кой знае какви традиции през двайсети век. В поколението на наши­те бащи имаше някои страхотни татковци, но повечето мъже в онези времена доказваха любовта си с работа, а не с игри, прегръдки, разговори и напътствия – нещата, които децата наистина обичат. Една значителна част от бащите бяха насилници, будеха страх или пиеха твърде много. Голяма част от тях бяха травматизирани от войни и им беше трудно да допуснат някого близо до себе си. Някои просто напускаха семействата си и никога не се връщаха/Затова, когато дойде моментът да бъдем бащи на собствените си деца, може да се чувстваме странно, тъй като може да нямаме представа какво е да си добър баща. Това, което имаме, са само фрагменти, като пъзел с много липсващи парчета.

Нещата се променят за добро. В Англия напри­мер бащите са увеличили времето, което прекарват с децата си, с 400% в сравнение с шейсетте години на миналия век. Стига само да имате желание „да се пробвате”, непременно ще постигнете нещо. Не се изкушавайте да оставите всичко на парт­ньорката си. Факт е, че мъжете внасят други еле­менти в отглеждането на децата – елементи, които са уникални и незаме­ними. Колкото повече го…………………………………

May 18

Загрижените родители

zagrujeniПо-бавното развитие на техните фини двигателни умения и на познавателните им умения като цяло предполага, че за момчетата би било полезно да започват училище по-късно и да преминават през образователната система една година след момичетата на същата възраст. (Някои училища вече насърчават тази практика и резултатите са много положителни.)

Не е необходимо това да бъде твърдо правило. Решението може да бъде базирано на някаква проста оценка на развитието на фината моторика и консултация с родителите и учителите. Много училища днес са принудени да разубеждават родители, които гледат на училището като на състезание, и искат децата им да започват все по-рано и по-рано, сякаш това ще им даде преднина!

Загрижените родители разбират предимствата на по-късния старт за момчетата, когато тези предимства им се обяснят. Тъй като рождените дни се падат по различно време през годината, възрастта за започване на училище така или иначе е свързана с известна гъвкавост, а на базата на реалните способности тя може да стане още по-го-ляма – подход, който би бил много по-рационален. Някои не толкова бързо развиващи се момичета също могат да имат полза от забавяне с една година.