Nov 25

Детски апрески – отлична защита от киша и студ

Най-подходящите дестки обувки за зимата са детските апрески.

Детски апрески

Детски апрески

Децата много обичат да скачат и играят в снега и локвите. Обикновено краката на детето се намокрят или изпотяват, което често води до появата на настинка. Рискът от остри инфекции и заболявания може да се ограничи ако се закупят т.н. детски апрески, коитопредлагат активна защита на краката на детето Ви. Апреските са водоустойчиви, отстраняват потта от вътре и поглъщат неприятните аромати.

За да изберете най-подходящите Детски Апрески, се консултирайте с професионалистите в бранша – магазин за детски и бебешки стоки КАСИДА. Ние можем да Ви предложим най-добрите цени за апрески!

Ето и част от тяхното мнение за избора на детски обувки за зимата:

Детската апреска е зимна обувка, която съчетава по уникален начин лекота, ергономичност и защита на детското краче. Самата обувка е водонепромокаема, защото порите на плата, който се използва са на принципа на мембраната – пропускат само в едната посока. Те са многократно по-малки от капчица вода, и влагата не може да премине през защитния слоя. От друга страна потта през време на активно или пасивно натоварване се преобразува в пара, която се изпарява през гореспоменатия мембранен плат, като същевременно се предотвратява натрупването на големи количества влага във вътрешността на детската обувка и се предотвратява преохлаждането или прегряванетона детското краче.

Детски апрески от Касида – отлична защита от киша и студ

May 10

Любопитно за вилицата, ножа и лъжицата

ИСТОРИЯТА НА ВИЛИЦАТА, НОЖА И ЛЪЖИЦАТА

designЗнаете ли ,че думата вилица, произлиза от праславянската дума «вила», която използвана с умалителния суфикс- ца стига до наши дни, като вилица. В Русия тази дума се утвърждава още през XVIII век, и е утвърдена по време на Петър първи. До този момент приборите се наричали «бодец» или «вила» . Счита се, че вилицата е изобретена през XI век във Византия от принцеса Мария Иверска, която считала за голямо унижение яденето с ръце. Поради тази причина измисля и този уред. По нейно време вилицата имала само два зъба, които не били дори заострени, което по-скоро я правили неудобна за използване. Но затова пък престижа на принцесата силно се повдигал.

Много по-късно вилицата се появява  в Италия и в края на XIV век във Франция. По това време, вилицата има само два зъба, което води до изключително отхвърляне от Църквата, наречена безбожна и че създава връзка с дявола.

Най-старият прибор, разбира се е ножът. Според последните изследвания на учени, той се е появил почти от раждането на човека. В качествoто си на прибор за хранене, изработен от мед или бронз,  ножът е бил използван за първи път на о-в Крит през III хилядолетие пр. Хр. Чак през ХХ век се появяват ножове от неръждаема стомана.

Късно, някъде в каменната ера, се “ражда” и лъжицата, изработена от печена глина и оформена като полукълбо с дръжка. В Русия отдавна е популярна дървената лъжица. Въпреки това през 988 година, след покръстването на Русия, по искане на княз Владимир  дървените лъжици са заменени от сребърни. В типичната си овална форма, лъжицата се появява към през  XVII век.

Jul 05

Какво могат бащите

fathersКогато дъщеря ми се роди по спешност с цезаро- во сечение, наблюдавах със страх и радост, след това я грабнах и не се отделих от нея. Така се бяхме разбрали с Шарън – никой друг няма да взема това бебе!

Докато Шарън се възстановяваше от операцията през следващите няколко дни, аз спях в носилка на пода на болничната й стая с бебето, сгушено до мен, и често предизвиквахме стреснатите писъци на някоя застъпила на смяна сестра, която влизаше в стаята в 2 часа сутрин­та. Понякога сестрите дискретно придърпваха Шарън настрана и я питаха дали иска това, а тя се усмихваше и отговаряше: „Разбира се!”

Борбата да бъдеш баща

Така горе-долу стоят нещата за татковците в наши дни – трябва да се бориш за правото да бъдеш татко. Ся­каш целият свят не иска да бъдеш родител. Предпочита да стоиш до късно в офиса. Някой друг ще учи децата ти да ритат топка, да свирят на пиано и да вярват в себе си. А ти трябва само да бъдеш така добър да плащаш сметките.

За щастие, бащите се борят, за да си възвърнат мяс­тото в семейния живот, а там ги чакат с отворени обятия. В края на краищата бащинството няма кой знае какви традиции през двайсети век. В поколението на наши­те бащи имаше някои страхотни татковци, но повечето мъже в онези времена доказваха любовта си с работа, а не с игри, прегръдки, разговори и напътствия – нещата, които децата наистина обичат. Една значителна част от бащите бяха насилници, будеха страх или пиеха твърде много. Голяма част от тях бяха травматизирани от войни и им беше трудно да допуснат някого близо до себе си. Някои просто напускаха семействата си и никога не се връщаха/Затова, когато дойде моментът да бъдем бащи на собствените си деца, може да се чувстваме странно, тъй като може да нямаме представа какво е да си добър баща. Това, което имаме, са само фрагменти, като пъзел с много липсващи парчета.

Нещата се променят за добро. В Англия напри­мер бащите са увеличили времето, което прекарват с децата си, с 400% в сравнение с шейсетте години на миналия век. Стига само да имате желание „да се пробвате”, непременно ще постигнете нещо. Не се изкушавайте да оставите всичко на парт­ньорката си. Факт е, че мъжете внасят други еле­менти в отглеждането на децата – елементи, които са уникални и незаме­ними. Колкото повече го…………………………………