Nov 25

Детски апрески – отлична защита от киша и студ

Най-подходящите дестки обувки за зимата са детските апрески.

Детски апрески

Детски апрески

Децата много обичат да скачат и играят в снега и локвите. Обикновено краката на детето се намокрят или изпотяват, което често води до появата на настинка. Рискът от остри инфекции и заболявания може да се ограничи ако се закупят т.н. детски апрески, коитопредлагат активна защита на краката на детето Ви. Апреските са водоустойчиви, отстраняват потта от вътре и поглъщат неприятните аромати.

За да изберете най-подходящите Детски Апрески, се консултирайте с професионалистите в бранша – магазин за детски и бебешки стоки КАСИДА. Ние можем да Ви предложим най-добрите цени за апрески!

Ето и част от тяхното мнение за избора на детски обувки за зимата:

Детската апреска е зимна обувка, която съчетава по уникален начин лекота, ергономичност и защита на детското краче. Самата обувка е водонепромокаема, защото порите на плата, който се използва са на принципа на мембраната – пропускат само в едната посока. Те са многократно по-малки от капчица вода, и влагата не може да премине през защитния слоя. От друга страна потта през време на активно или пасивно натоварване се преобразува в пара, която се изпарява през гореспоменатия мембранен плат, като същевременно се предотвратява натрупването на големи количества влага във вътрешността на детската обувка и се предотвратява преохлаждането или прегряванетона детското краче.

Детски апрески от Касида – отлична защита от киша и студ

Nov 19

Избрахте ли вече зимни обувки за детето си?

Как да изберем зимни обувки за детето си. Съветват експерти!

Детски Зимни Обувки

Детски Зимни Обувки

След бурната подготовка за началото на учебната година не трябва да се отпускате, тъй като зимата вече дойде, макар че ни бяха подарени няколко топли месеца. Правилното обличане и обуване на детето за предстоящото студено време не е лесна задача. Необходимо е всичко да не е само красиво, но и удобно.

За това как да изберете детски зимни обувки, съветват експертите от онлайн магазин Касида.

За българската зима най-подходящия модел е изработен от естествена кожа, набук, филц, велур obuvki-2и за предпочитане от натурална кожа. Определянето на “естествената кожа” е лесно: необходимо е да я докоснете с ръка.  За разлика от изкуствената кожа, след известно време тя ще загрее ръката ви. Кожените обувки абсорбират водата, а по тези от изкуствена кожа, водата се стича. Разграничаването на естествената от изкуствената кожа може да бъде в оттенъците –естествената кожа не блести.

Предимствата на обувки, изработени от естествени материали

obuvki-3Добре се лягат по формата на крака на детето достатъчно топла е, удобна за ходене. Животът на обувките , изработени от естествени материали е значително по-дълъг в сравнение с продуктите, произведени от изкуствена кожа и можете да ги защитите с водоотблъскващи спрейове.

Интересен факт:  На ден детето прави от 18 до 20 000 стъпки, възрастните – два пъти по-малко.

На всички са известни най-важните изисквания към  зимните обувки, но нека се опитаме да ги припомним отново:

Първо обувките трябва да са удобни и топли.

Зимните обувки трябва да съответства на формата и размера на краката. Не купувайте обувки за израастване или “стискащи”!

През зимата е важно да може да сесложат по-дебели и топли чорапи, ако е необходимо.

obuvki-4Обувките се мерят, когато детето е в изправено състояние. Нека детето ви потича с тях, така че да видите веднага удобни ли са или не.

Избирайте обувки с гъвкава и нехлъзгаща се подметка – основното предимство на зимните обувки.

Внимателно опипайте вътрешната част на обувките. Не трябва да има груби шевове и неравности.

Обувките трябва да бъдат удобни за употреба. Заради това определено трябва да се обърне внимание на наличието на каишки, ципове и връзки. Те ще ви помогнат да сложите с лекота обувката на крака, както и ще  опростят процеса на обуване на детето.

Като се имат предвид всички тези важни фактори, онлайн магазин Касида Ви предлага новата си  зимна колекция за деца, с която след като се запознаете, ще можете да изберете една наистина висококачествена обувка за вашето дете.

Основното нещо е да не стискат, висококачествени обувки са  залог за комфорт и здраве.

Също така, не забравяйте, че зимните ботушки задължително трябва да се харесват на малкия собственик, тогава той ще ги носи с радост и ще се радва на разходките.

Приятно пазаруване!

May 10

Любопитно за вилицата, ножа и лъжицата

ИСТОРИЯТА НА ВИЛИЦАТА, НОЖА И ЛЪЖИЦАТА

designЗнаете ли ,че думата вилица, произлиза от праславянската дума «вила», която използвана с умалителния суфикс- ца стига до наши дни, като вилица. В Русия тази дума се утвърждава още през XVIII век, и е утвърдена по време на Петър първи. До този момент приборите се наричали «бодец» или «вила» . Счита се, че вилицата е изобретена през XI век във Византия от принцеса Мария Иверска, която считала за голямо унижение яденето с ръце. Поради тази причина измисля и този уред. По нейно време вилицата имала само два зъба, които не били дори заострени, което по-скоро я правили неудобна за използване. Но затова пък престижа на принцесата силно се повдигал.

Много по-късно вилицата се появява  в Италия и в края на XIV век във Франция. По това време, вилицата има само два зъба, което води до изключително отхвърляне от Църквата, наречена безбожна и че създава връзка с дявола.

Най-старият прибор, разбира се е ножът. Според последните изследвания на учени, той се е появил почти от раждането на човека. В качествoто си на прибор за хранене, изработен от мед или бронз,  ножът е бил използван за първи път на о-в Крит през III хилядолетие пр. Хр. Чак през ХХ век се появяват ножове от неръждаема стомана.

Късно, някъде в каменната ера, се “ражда” и лъжицата, изработена от печена глина и оформена като полукълбо с дръжка. В Русия отдавна е популярна дървената лъжица. Въпреки това през 988 година, след покръстването на Русия, по искане на княз Владимир  дървените лъжици са заменени от сребърни. В типичната си овална форма, лъжицата се появява към през  XVII век.

Apr 03

Детски и бебешки стоки Brevi ( Бреви )

Защо да изберем детски и бебешки Brevi  стоки brevi?

Италианската компания Бебешки колички Brevi заема лидерска позиция в производството на качествени, безопасни и практически стоки за деца. Още през 1953 година компанията помага на родителите да създадат условия, в които детето да се чувства комфортно, безопасно и уютно. Повече от половин столетие компанията създава все по-ярки и красиви стоки за деца, като подарява на клиентите си все по-нова и нова продукция.

brevi2В компанията Brevi работят висококласифицирани специалисти, които отлично знаят какви вещи трябва да заобикалят новороденото и с това печелят уважението на хилядите родители, обърнали се към компанията. Всички Европейски стандарти и норми на безопасност са издържани максимално в продукцията на Brevi. Това, което отличава компанията от повечето производители на детски консумативи са нетоксичните материали, които изпозлва. А моделите се характеризират с комфорт и надежност.

В наши дни Brevi e сертифицрана по всички европейски стандарти за безопасност, а те са: отсъствие на остри ъгли, нетоксичност, безопасно вътрешно пространство, ергономичност на дизайна и безопасни системи на регулиране и заключващите се механизми.

За да пусне модел в серийно производство, върху него се извършват редица изпитания за съпротивление, издържливост и устойчивост. Тестовете гарантират качество на продукцията излязла с марката Brevi.

За времето на своето съществуване компанията е успяла да обхване целия спектър на детската продукция, която позволява да се подсигури детето с всичко необходимо за неговото развитие. Продукцията на компанията Brevi се състои в детски колички, легла – манеж, столчета за хранене, проходилки, детска мебел, плюшени играчки, ванички и всичко необходимо за къпането.

Асортимента на продукцията постоянно се разширява, благодарение на висококвалифицираните специлисти, които работят неуморно над това да внедрят нови технологии в производството. Благодарение на сплотения екип, постоянния кнтрол на качеството, иновационния подход, компанията Brevi заема лидерски позиции на пазара за детски стоки. Цялата компания се труди за благото на родителите и техните деца.

Continue reading

Jul 05

Какво могат бащите

fathersКогато дъщеря ми се роди по спешност с цезаро- во сечение, наблюдавах със страх и радост, след това я грабнах и не се отделих от нея. Така се бяхме разбрали с Шарън – никой друг няма да взема това бебе!

Докато Шарън се възстановяваше от операцията през следващите няколко дни, аз спях в носилка на пода на болничната й стая с бебето, сгушено до мен, и често предизвиквахме стреснатите писъци на някоя застъпила на смяна сестра, която влизаше в стаята в 2 часа сутрин­та. Понякога сестрите дискретно придърпваха Шарън настрана и я питаха дали иска това, а тя се усмихваше и отговаряше: „Разбира се!”

Борбата да бъдеш баща

Така горе-долу стоят нещата за татковците в наши дни – трябва да се бориш за правото да бъдеш татко. Ся­каш целият свят не иска да бъдеш родител. Предпочита да стоиш до късно в офиса. Някой друг ще учи децата ти да ритат топка, да свирят на пиано и да вярват в себе си. А ти трябва само да бъдеш така добър да плащаш сметките.

За щастие, бащите се борят, за да си възвърнат мяс­тото в семейния живот, а там ги чакат с отворени обятия. В края на краищата бащинството няма кой знае какви традиции през двайсети век. В поколението на наши­те бащи имаше някои страхотни татковци, но повечето мъже в онези времена доказваха любовта си с работа, а не с игри, прегръдки, разговори и напътствия – нещата, които децата наистина обичат. Една значителна част от бащите бяха насилници, будеха страх или пиеха твърде много. Голяма част от тях бяха травматизирани от войни и им беше трудно да допуснат някого близо до себе си. Някои просто напускаха семействата си и никога не се връщаха/Затова, когато дойде моментът да бъдем бащи на собствените си деца, може да се чувстваме странно, тъй като може да нямаме представа какво е да си добър баща. Това, което имаме, са само фрагменти, като пъзел с много липсващи парчета.

Нещата се променят за добро. В Англия напри­мер бащите са увеличили времето, което прекарват с децата си, с 400% в сравнение с шейсетте години на миналия век. Стига само да имате желание „да се пробвате”, непременно ще постигнете нещо. Не се изкушавайте да оставите всичко на парт­ньорката си. Факт е, че мъжете внасят други еле­менти в отглеждането на децата – елементи, които са уникални и незаме­ними. Колкото повече го…………………………………