Nov 19

Избрахте ли вече зимни обувки за детето си?

Как да изберем зимни обувки за детето си. Съветват експерти!

Детски Зимни Обувки

Детски Зимни Обувки

След бурната подготовка за началото на учебната година не трябва да се отпускате, тъй като зимата вече дойде, макар че ни бяха подарени няколко топли месеца. Правилното обличане и обуване на детето за предстоящото студено време не е лесна задача. Необходимо е всичко да не е само красиво, но и удобно.

За това как да изберете детски зимни обувки, съветват експертите от онлайн магазин Касида.

За българската зима най-подходящия модел е изработен от естествена кожа, набук, филц, велур obuvki-2и за предпочитане от натурална кожа. Определянето на “естествената кожа” е лесно: необходимо е да я докоснете с ръка.  За разлика от изкуствената кожа, след известно време тя ще загрее ръката ви. Кожените обувки абсорбират водата, а по тези от изкуствена кожа, водата се стича. Разграничаването на естествената от изкуствената кожа може да бъде в оттенъците –естествената кожа не блести.

Предимствата на обувки, изработени от естествени материали

obuvki-3Добре се лягат по формата на крака на детето достатъчно топла е, удобна за ходене. Животът на обувките , изработени от естествени материали е значително по-дълъг в сравнение с продуктите, произведени от изкуствена кожа и можете да ги защитите с водоотблъскващи спрейове.

Интересен факт:  На ден детето прави от 18 до 20 000 стъпки, възрастните – два пъти по-малко.

На всички са известни най-важните изисквания към  зимните обувки, но нека се опитаме да ги припомним отново:

Първо обувките трябва да са удобни и топли.

Зимните обувки трябва да съответства на формата и размера на краката. Не купувайте обувки за израастване или “стискащи”!

През зимата е важно да може да сесложат по-дебели и топли чорапи, ако е необходимо.

obuvki-4Обувките се мерят, когато детето е в изправено състояние. Нека детето ви потича с тях, така че да видите веднага удобни ли са или не.

Избирайте обувки с гъвкава и нехлъзгаща се подметка – основното предимство на зимните обувки.

Внимателно опипайте вътрешната част на обувките. Не трябва да има груби шевове и неравности.

Обувките трябва да бъдат удобни за употреба. Заради това определено трябва да се обърне внимание на наличието на каишки, ципове и връзки. Те ще ви помогнат да сложите с лекота обувката на крака, както и ще  опростят процеса на обуване на детето.

Като се имат предвид всички тези важни фактори, онлайн магазин Касида Ви предлага новата си  зимна колекция за деца, с която след като се запознаете, ще можете да изберете една наистина висококачествена обувка за вашето дете.

Основното нещо е да не стискат, висококачествени обувки са  залог за комфорт и здраве.

Също така, не забравяйте, че зимните ботушки задължително трябва да се харесват на малкия собственик, тогава той ще ги носи с радост и ще се радва на разходките.

Приятно пазаруване!

Oct 24

КАК ПРАВИЛНО ДА ИЗБЕРЕМ ОРТОПЕДИЧНИ ОБУВКИ ЗА ДЕТЕТО СИ?

касида-1Човешкият крак има уникална конструкция, благодарение на която хората, за разлика от животните, са в състояние да ходят прави.  Благодарение на уникалната структура на стъпалото, натоварването, което изпитва тялото по време на ходене, бягане, скачане и други физически упражнения е равномерно разпределени по цялата дължина на крака.

kasida-2Нарушения в развитието на стъпалото не само води до плоскостъпие – уплътняване на сводовете на краката – но също така може да провокира заболявания на опорно-двигателния апарат, невралгии, ставни заболявания и сърдечно-съдови заболявания.

По-голямата част от бебетата се раждат със здрави крака, но към 6-7-ата година – възрастта, когато при децата се затварят всички точки на втвърдяване – придобито  плоско стъпало се намира в около  40% от децата. Основната причина - грешен избор на детски обувки.

Какво е това ортопедична обувка?

За да се формира детското стъпало правилно и да не се деформира, е необходимо да се изберат “правилните” обувки. Най-добрият избор за деца на 6-7 години са ортопедичните обувки.

kasida-3Много възрастни погрешно смятат, че ортопедичните обувки са един вид „лекарство”, което трябва да се използва в присъствието на тежка патология. Всъщност, детските обувки масово са ортопедични, за да се вземе превантивната  мярка, като се имат предвид структурните характеристики на краката на детето и неговото развитие. Ортопедичните обувки главно са предназначени за да се предотврати развитието на различни разстройства, и за насърчаване на правилното образуване на стъпалото.

Вече деформариният крак е невъзможно да се коригира с ортопедични обувки. Това изисква специални медицински стелки за обувки, които се правят в ортопедични центрове с оглед на личностната на анатомията на крака.

kasida-4Основни изисквания към ортопедични обувки

При  избора на ортопедични обувки, трябва да се обърне внимание на следните точки:

Размер. Обувките трябва да са точни по размер, да не са малки и да притискат крака, и да не са твърде големи и свободни.

Бомбе. Бомбето на ортопедични обувки трябва да е широко, просторно и заоблено, за да не притиска пръстите. Децата са несигурни и често се спъват. За да не наранят пръстите или петите си, обувките трябва да бъдат затворени.

kasida-5Подметка. Ортопедичните обувки трябва да бъдат здрави, леки, гъвкави и да не се хлъзгат. Твърдите обувки причиняват навяхвания на сухожилията и ставите на ходилото. В същото време, обувките, които са прекалено стегнати могат да доведат до плоски стъпала.

Стелка за поддръжка на свода. Едно от основните предимства на ортопедичните обувки е, че имат ортопедична стелка, която осигурява анатомично правилната извивка на ходилото. В анатомичните обувки стелката осигурява еднакво натоварване на мускулите на крака, като по този начин се възпрепятства неговото деформиране.

Материал. Специално изискване при производството на ортопедични обувки е материала. За тази цел, висококачествените естествени материали са кожата и текстила. Те са гъвкави и прилягат по формата на краката, дишащи са и предпазват от влага. Обувки, състоящи се изцяло от синтетични материали за деца не са най-добрият избор. Ако трябва да изберете обувки, kasida-6изработени от изкуствена кожа, дори и стелката и подплата трябва да бъдат от естествен материал (кожа, памучен плат, трикотаж).

Какво да търсите при избора на ортопедични обувки за децата си?

 Съветите на специалистите от детски магазин Касида: 

1. Купувайте обувки на добре известни и големи производители (Primigi, Колев и Колев, Бефадо и Petit Shoes), които представят стандарти за обувките, здравни препоръки, използват сертифицирани материали, които отговарят на хигиенните изисквания.

kasida-72. Купувайте обувки в специализирани магазини, където има консултанти, които ще проучат крака на детето и ще ви помогнат да изберете най-подходящия модел.

3. За всеки сезон детето трябва да има поне два чифта обувки. Крачетата се изпотяват, така че обувките трябва да имат време да изсъхнат добре.

4. Не се препоръчва да се износват обувки от другите деца.

5. Вътрешността на обувката не трябва да съдържа груби шевове и гънки.

6. Постоянно преглеждайте краката на децата след разходка. Ако върху кожата се е отпечатал релефа на чорапите или вътрешните шевове на обувката  е време да се купят нови обувки.